Metselwerken afgerond !!!

18-02-2020

De voorbije weken werden de muren van de verdieping opgemetst tot tegen het dak. En dat was een moeilijk, tijdrovend werkje…

De muren worden immers gekruist door tal van stalen balken en verluchtingsbuizen. En om het éxtra interessant te maken, moeten ze aansluiten op een hellend, golfplaten dak.
Slijp- en puzzel-pret gegarandeerd!

Gelukkig durven onze vrijwilligers al eens een koe bij de horens te vatten:
In januari tekenden een vijftal metsers present voor wat we enkel kunnen omschrijven als ‘mets-marathons’. Elke zaterdag (en soms ook zondag) werkten ze van 8u ’s morgens tot 20u ’s avonds. Op 8 februari was het dan eindelijk zover: rond 18u00 werden de laatste stenen in de mortel gezet.

Wil je het resultaat bezichtigen? Kom dan even langs tijdens een van de werkdagen, of neem een kijkje in ons foto-album.

Nu de muren tot tegen het plafond reiken, maken we graag even tijd om alle medewerkers en sponsors te danken.

Een bijzonder woord van dank gaat uit naar:

  • Meester-metser André van HAST:
  • Samen met zijn leerlingen gaf André de aanzet voor zowat alle muren van de garageruimte en de verdieping. Dankzij hen had SGL – letterlijk – een stevige basis om op te bouwen.
  • Bouwbedrijf Marc Gielen:
    De muren van het gelijkvloers werden volledig opgemetst door Marc en zijn specialisten. Een topprestatie in een recordtempo!
  • Bouwhandel Mallants NV:
    Mallants leverde ál het materiaal: +/- 6.000 stenen (61 palletten), betonbalken, metszand en cement werden netjes aan het lokaal afgezet.
  • Dany Ruysen:
    Dany, ouder van BC-er Bjorn, wierp ál zijn metservaring in de strijd. Dankzij zijn bijdrage kon SGL een stevig mets-tempo aanhouden.
  • De mensen die voor overheerlijke maaltijden zorgden:
    Achter de bouwschermen roerden Femma, Samana, Sofie, Tine, Inge, en Tom  stevig in de kookpotten. Met koffie, cake, pasta, puree, worst, koude schotel, pannenkoeken, chocomousse en rijstpap voorzagen ze onze bouwmotor van brandstof. Hartverwarmend lekker !

 

D A N K U W E L ! ! !